fbpx

Dag en nacht bereikbaar

Pasen

We konden er niet om heen, we hebben weer Pasen gevierd. Naast de religieuze betekenis en vieringen werden we vooral ook overspoeld door kuikens, voorjaarsbloemen, paaseieren, en de kleur geel, of je dit nu wilt of niet.
Het hoort bij het voorjaar, het nieuwe leven, de natuur die zijn veerkracht laat zien in het ontluikende groen, het begin van een nieuwe levenscyclus. Maar ook een periode waarin we stil staan bij de altijd maar doorgaande beweging in het leven. Het ontstaan van het leven en de daaraan verbonden eindigheid, en alles daar tussen in en altijd weer keert dit terug…
Ook in onze levens en dat besef je maar des te meer als jou een groot verlies is overkomen. En misschien stoort het je, de vrolijke kleuren, het nieuwe jonge leven overal, terwijl jouw wereld nog donker en grauw is en je vervuld bent van het grote gemis in het leven en dit bijna niet kunt dragen, niet weet hoe je verder moet.
Maar misschien kun je ook troost vinden, in deze altijd maar doorgaande beweging waarin je, ondanks alles, toch weer wordt opgenomen. Je weet dat alles wat was weer terugkomt maar dan nu misschien op een andere manier, in een andere vorm. Dat het gevoel wat je nu hebt, ooit vervangen wordt door een ander, lichter gevoel waardoor het gemis misschien beter te dragen is, maar nooit zal verdwijnen.
Transformatie en metamorfose het hoort bij Pasen, het hoort bij het leven, en iedereen maakt het mee in welke vorm dan ook. Verlies en rouw, en alle gevoelens die daar uit voort kunnen komen. En ook al denk je dat je daar nooit mee om kunt gaan, er komt een moment dat je merkt dat je het wel lukt. Dat je over de grenzen van jouw verdriet verder kunt kijken naar de toekomst.
Je hebt de kracht om te leven weer gevonden, jezelf overwonnen en je gaat weer mee in de cyclus die oneindig lijkt, maar waarvan je weet dat deze eens doorbroken zal worden, ingehaald door de tijd…..
Mocht u daarover uw gedachten willen laten gaan dan zijn wij bereid om met u in gesprek te gaan om te praten over de mogelijkheden, voor als de tijd eens stil zal staan. Neemt u dan ook gerust contact op voor een oriënterend gesprek.
Team Haaksma & de Haan

Overeenkomstige artikelen

Goede voornemens…

Tijdens de jaarwisseling kijk je terug naar het jaar wat voorbij is en kijk je vooruit naar het jaar wat gaat komen.

Nationale complimenten dag…

  Op 1 maart was het “Nationale complimenten dag”, een dag waarop aandacht werd gevraag voor “het geven van een compliment” dat