fbpx

Dag en nacht bereikbaar

Graag stellen wij ons voor...

Wij, Mirjam Lootsma en Froukje Tabak, zijn de gezichten van Haaksma & de Haan Uitvaart. Met veel enthousiasme zetten wij, met liefde en passie voor ons vak, de naam Haaksma & de Haan voort. Eind 2014 ontmoetten wij elkaar tijdens de opleiding voor uitvaartbegeleider in Geldermalsen. Samen reizend en studerend, hebben wij deze opleiding met goed gevolg afgerond.

Mirjam startte in 2016 bij een uitvaartonderneming in Friesland en Froukje is gestart bij een uitvaartvereniging in haar regio. We bleven contact houden totdat Froukje ook solliciteerde bij de zelfde uitvaartonderneming waar Mirjam werkte en zo werden wij in 2019 collega`s. Hoe fijn is dat om elkaar zo weer te ontmoeten!

Mirjam en Froukje werken in Friesland, de kop van Overijssel en Zuidwest Drenthe rondom plaatsen als Steenwijk, Meppel, Wolvega, Heerenveen, Joure, Sneek en Bolsward.

Haaksma & de Haan DNA

Door samenwerking van twee uitvaartonderneemsters Gonneke Haaksma en Berber de Haan ontstond  in 2015 het kleinschalige bedrijf Haaksma & de Haan Uitvaart. Een bedrijf waarbij samenwerken, het persoonlijk accent en openheid van zaken de kern vormt. Keuzevrijheid, professionele begeleiding en aansluiten bij mensen in rouw zijn nog steeds de centrale thema’s van ons bedrijf. Ook nu staat het begeleiden en faciliteren van mensen die afscheid nemen centraal en niet de verkoop van producten.  Wij werken niet met verkooptargets en provisies en hebben geen vaste afspraken met leveranciers. Wij staan voor kwaliteit en professionaliteit in onze begeleiding van nabestaanden: voor het ondersteunen en toerusten van kinderen, jongeren en volwassenen, voor hen die afscheid nemen. Deze visie spreekt ons beiden erg aan. Met de ervaringen die we  in de afgelopen jaren hebben opgedaan zetten wij samen het bedrijf  Haaksma & en de Haan Uitvaart  voort, met behoud van de  kernwaarden van Haaksma  & de Haan Uitvaart.  Het meer ruimte en tijd geven aan een familie, het luisteren naar de wensen,  het in alle rust en openheid begeleiden van de familie, rekening houdend met hun gevoelens en de mate van intensiteit van het geleden verlies. Een persoonlijke uitvaartbegeleiding met veel aandacht en tijd voor afscheid en eigen inbreng.

Uitvaartleidsters Mirjam Landskroon

Mirjam Lootsma

Als kind een keuze moeten maken… Wat ga ik doen… de zorg in of een opleiding voor iets creatiefs zoals reclame. Ik ben opgegroeid binnen een ondernemersgezin, mijn vader had een eigen reclamebureau. Er was veel creativiteit en mooie creaties. Rond mijn 16e jaar heb ik de keuze gemaakt om een grafische opleiding te gaan volgen. Ik kreeg werk in deze creatieve branche. Mijn creativiteit kreeg de ruimte, het luisteren naar de opdrachtgevers was van groot belang. Mensen leren kennen, samen zoeken naar de vorm, het gaf mij veel werkplezier. Maar mijn hart zei wat anders, ik miste iets… de zorg, de mens, iets kunnen betekenen, het helpen en ondersteunen. Het werd tijd voor een carrièreswitch, en zo ben ik in 2014 begonnen met de opleiding tot uitvaartbegeleider. Op het juiste moment de juiste keuze, alsof het zo had moeten zijn. Want ook nu kan ik aansluiten bij mensen, creatief en vindingrijk zijn, ideeën aandragen en een samenzijn creëren, passend bij het gevoel van dat moment. Met mijn ondersteuning en zorg geef ik naasten de ruimte om met hun eigen ideeën, inhoud van het afscheid te vinden en vorm te geven.

Inmiddels ben ik alweer bijna 5 jaar vol passie en liefde werkzaam binnen de uitvaartonderneming waar ik ook Froukje weer trof. Samen kunnen we elkaar versterken, samen delen wij onze visie en passie voor dit vak.

Uitvaartleidster Froukje Tabak

Froukje Tabak

Ik ben opgegroeid in een ondernemende familie. Mijn vader had een eigen bedrijf en was daarnaast, zoals dat vroeger de gewoonte was, drager bij een uitvaartvereniging en werd later uitvaartverzorger in het dorp. Dan kom je als kind al vroeg in aanraking met de dood. Later maakte ik ook binnen de familiekring verschillende uitvaarten mee. Uitvaarten die ik, met de kennis van nu, graag anders zou vormgeven. In mijn werk houd ik van het contact met mensen, het organiseren en samenbrengen van ideeën. Begin 2003 ben ik begonnen als assistent beheerder in een zalencentrum te Surhuisterveen. Ook in die functie kreeg ik te maken met uitvaartplechtigheden. Ik werd nieuwsgierig naar het uitvaartwerk en rond mijn 40e kreeg ik dan ook de vraag vanuit mijn omgeving of ik niet in de voetsporen van mijn vader wilde treden. “Je bent er zeer geschikt voor, vooral om de fijne manier hoe je met mensen omgaat, het gevoel wat je ze geeft”. Dit heeft mij aan het denken gezet en met steun van mijn gezin heb ik de stap genomen om een opleiding tot uitvaartbegeleider te volgen. Niet alleen het regelen en organiseren spreekt mij aan, maar zeker ook het meevoelen, luisteren en het bijstaan van de nabestaanden. Uitvaartbegeleiding waarbij ik rust en ruimte kan bieden aan mensen in rouw en de familie kan ondersteunen in het afscheid van iemand die ze lief is.