fbpx
Haaksma en de Haan Uitvaartbegeleiding

Gonneke en Berber

Gonneke Haaksma en Berber de Haan zijn twee ervaren uitvaartvrouwen met een brede levenservaring en eenzelfde kijk op het omgaan met de dood. Beiden hebben als doel een persoonlijke uitvaartbegeleiding te bieden met veel aandacht en tijd voor afscheid en ruimte voor eigen inbreng.

Gonneke en Berber werken in Friesland, de kop van Overijssel en Zuidwest Drenthe rondom plaatsen als Steenwijk, Meppel, Wolvega, Heerenveen, Joure, Sneek en Bolsward. Voor dit brede werkgebied hebben zij de krachten gebundeld. Samen versterken zij hun kwaliteit van uitvaartbegeleiding.

Gonneke Haaksma

Gonneke Haaksma

Mijn ervaring met de uitvaart van een dierbare, waar in korte tijd alles moest worden beslist en amper ruimte was voor eigen inbreng, heeft mij in 2008 bewogen om uitvaartbegeleider te worden. Ik besloot al mijn kennis en inzicht te gaan gebruiken voor het begeleiden van een persoonlijk en passend afscheid.

Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met de dood van kinderen in ons gezin en de impact van verlies. Dat heeft mij gevormd, evenals de ruim 35 jaar die ik gewerkt heb in de sectoren welzijnswerk, hulpverlening en onderwijs. Daar heb ik een brede kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van mensen, van jong tot oud. Het werk in de Uitvaartzorg biedt mij de kans om met mijn ‘bagage’ een zinvolle bijdrage te leveren. Een laatste afscheid is immers meer dan een uitvaart alleen. Mijn kennis over rouw en de impact van ingrijpende gebeurtenissen helpt mij om nabestaanden te ondersteunen bij het vormgeven van het afscheid, zodat ze weer grip krijgen op hun eigen leven.

Ik werk met veel passie, ben aanwezig en ondersteun daar waar nodig. Met deze professionele begeleiding voelen nabestaanden zich gesterkt in hun eigen manier van afscheid nemen.

Gonneke Haaksma

Berber De Haan uitvaartvrouw

Berber de Haan

Mijn overstap naar het werken als uitvaartbegeleider is een keuze op latere leeftijd geweest. Een keuze die ik volledig met het hart heb gemaakt met het doel om in de uitvaartbranche meer openheid te scheppen en nieuwe mogelijkheden aan te bieden.

Ik heb al jong van heel dichtbij de dood ervaren en te vaak gezien dat een uitvaart als een soort algemene standaard werd uitgevoerd. Door er een eigen invulling aan te geven wordt het laatste afscheid een gebeurtenis die past bij de overledene en de achterblijvende geliefden, een gebeurtenis om met een goed gevoel op terug te kijken. Dat was mijn drijfveer om in 2006 een eigen Uitvaartonderneming te beginnen. Eerder was ik directiesecretaresse, manager van een grote vrouwenorganisatie en adjunct directeur van een landelijke milieuorganisatie. Sinds 2014 werk ik samen met Gonneke Haaksma in Haaksma & de Haan Uitvaart.

Ruimte scheppen, rust brengen, luisteren, organiseren en overzicht houden zijn aspecten die in het uitvaartwerk van belang zijn en kenmerkend voor mijn werkwijze. Mijn werk –en levenservaring zijn daarbij onmisbaar om dit werk goed te kunnen doen.

Berber de Haan