fbpx

Dag en nacht bereikbaar

uitvaart regelen

Afscheid voorbereiden

Met al het verdriet om het overlijden van een geliefde is het voor nabestaanden vaak lastig om een afscheid goed voor te bereiden. Toch is het belangrijk om juist van dat afscheid een mooie, persoonlijke en gedenkwaardige beleving te maken. Dat helpt bij het omgaan met verlies.

Het maken van keuzes

In de dagen na het overlijden begeleiden wij u stap voor stap bij het voorbereiden van de uitvaart. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen helpen wij bij het maken van keuzes voor de vorm en inhoud van het afscheid. Wij zijn ruimdenkend en creatief als het gaat om het regelen van een uitvaart die past bij overledene en nabestaanden.

Kist of lijkwade

Bij ons heeft u de keuze uit vele soorten van omhulling, zoals een kist, een opbaarplank of draagbaar met lijkwade, manden, etc. Wij beschikken zelf over een collectie zijden lijkwaden. Een kist kunnen wij voor u regelen, maar als u er bijvoorbeeld zelf een wilt (laten) maken, dan kan dat natuurlijk ook.

Eigen vervoer of rouwauto

Voor het vervoer van de overledene kunt u gebruik maken van rouwauto’s. Maar u kunt ook denken aan alternatieven als eigen vervoer, de loopkoets, uitvaartfiets of uitvaartbus.

Rouwkaart, papier of digitaal

Om uw omgeving op de hoogte te brengen van het overlijden van uw dierbare is een rouwkaart de meest persoonlijke en directe manier. Dat kan een gedrukte, maar ook een digitale versie zijn.

Afscheidsbijeenkomst

Elke afscheidsbijeenkomst is anders. Tijdens de dagen tussen het overlijden en de uitvaart moeten samen veel beslissingen worden genomen, zoals:

  • Wie heeft de leiding? Zijn wij dat, doet u dat zelf of iemand anders?
  • Waar is het afscheid? In de kerk, aula, strand- of bospaviljoen of misschien bij u thuis?
  • Wie worden er uitgenodigd? Is iedereen welkom of gebeurt het in kleine kring?
  • Wat bepaalt de sfeer? Bloemen, muziek, stilte, licht of beeldmateriaal?
  • Wordt er gesproken en wie zijn de sprekers?
  • Worden er foto’s of films gemaakt ter herinnering aan het afscheid?
  • Is er een condoleance? Persoonlijk of schriftelijk?