fbpx

Dag en nacht bereikbaar

uitvaart regelen

Uitvaart en kinderen

Ook kinderen worden soms geconfronteerd met het overlijden van een naaste. En helaas hebben wij soms ook te maken met het overlijden van een kind. Hoe gaan wij daarmee om?

Kinderen bij een uitvaart betrekken

Kinderen gaan meestal op een natuurlijke manier met de dood om, mits er ruimte is voor hun eigen rouwproces en het uiten van gevoelens. Als uitvaartonderneming houden wij daar rekening mee en bieden wij ondersteuning met passend materiaal.

In overleg met u bespreken we hoe we de kinderen bij het afscheid zullen betrekken. Dat kan door het aanraken van de overledene, het voorlezen van een verhaal of het maken van een tekening. Ook bij het afscheid is er altijd een vorm te vinden voor de inbreng van kinderen en vaak komen de kinderen zelf met een idee, zoals het aansteken van een kaars, het beschilderen van de kist of bijvoorbeeld bellen blazen bij het graf.

Uitvaart van een kind

Het verlies van een kind is een bijzonder ingrijpende gebeurtenis, die geen enkele ouder hoopt mee te maken. Ondanks het grote verdriet is het toch belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de vormgeving van de uitvaart. Wij bieden de ouders, opvoeders en gezinsleden daarbij extra ondersteuning, zodat dit laatste afscheid van een kind hen de kracht en moed kan geven om door te gaan.