fbpx

Dag en nacht bereikbaar

uitvaart regelen

Na overlijden

Direct na het overlijden is het goed om eerst tot bezinning te komen en familie en andere naasten te informeren. Daarna neemt u contact op met uw huisarts of dienstdoende arts en kunt u ons bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Opbaren en verklaring van overlijden

De huisarts of dienstdoende arts stelt de dood vast en schrijft een verklaring van overlijden. Deze is nodig om aangifte te doen in de gemeente van overlijden. Als u ons belt spreken wij af wie er naar u toe komt. Samen bespreken we dan hoe en waar de overledene wordt verzorgd en opgebaard: thuis of elders, op een bed, in een kist of in een lijkwade.

Het eerste gesprek

De eerste uren na het overlijden van uw dierbare heeft u tijd nodig om tot uzelf te komen. Wij hebben daar alle begrip voor en zullen tijdens het eerste gesprek alleen de meest noodzakelijke zaken met u doornemen, zoals:

  • Is er een codicil of testament waarmee we rekening moeten houden ?
  • Het informeren van een eventuele uitvaartverzekering.
  • De datum van de uitvaart en de keuze voor begraven of cremeren.
  • Wilt u een rouwkaart laten drukken of een advertentie plaatsen ?

Niet alles hoeft direct de eerste dag al geregeld te worden. In de dagen die volgen besteden we aandacht aan andere aspecten van de uitvaart, zoals de sfeer en de locatie, het vervoer, muziek, eigen inbreng en al uw persoonlijke wensen. Zo komen we stap voor stap tot een passend afscheid.