fbpx

Dag en nacht bereikbaar

Feestmaand…..

Feestmaand…..

Feestmaand

 De eerste voorbereidingen rondom de maand december zijn al gestart. De feestelijke verlichting is opgehangen en vol verwachting wordt er door jong en oud uitgekeken naar de mooiste maand van het jaar waarin samenzijn met al jouw dierbaren, warmte en gezelligheid, de boventoon voeren. 

Tenminste als we de media mogen geloven die ons alleen maar gelukkige gezinnen laten zien die in harmonie bij elkaar zijn. 

Want hoe zou het voelen als je afscheid hebt moeten nemen van één van jouw dierbaren, jouw naaste. Als  zijn of haar stoel leeg is tijdens dit “gezellige samenzijn in huiselijke sfeer”.  Als de flonkerende lichtjes weerspiegelen in de leegte die je in je hart voelt, de sentimentele  klanken van de decemberliedjes je ziel niet kunnen bereiken. Dat dit juist het gemis groter maakt. 

 En terwijl je samen bent met jouw familie, met mensen die jou zo dierbaar zijn voel jij je toch alleen. Alleen met je gedachten, gevoelens waarvan je denkt dat niemand die zal begrijpen, alleen die ene, die je nu zo mist. Het liefst zou je willen dat die hele feestmaand maar voorbij zou zijn….

 Dan denk je terug aan hoe het was, en langzaamaan besef je dat het nooit meer zo zal zijn. Een moment van bezinning waarin ruimte komt voor nieuwe rituelen zonder…. Maar is dat wel echt zonder? 

 Want dan kook je dat ene feestelijke gerecht waar jullie samen altijd zo van genoten en wat door de jaren heen een familiegerecht werd. Je luistert naar dat ene klassieke meesterwerk, passend bij deze tijd van het jaar, en je gedachten gaan terug naar de laatste keer dat jullie daar samen naar luisterden. En dan merk je dat je niet alleen bent, maar dat de manier van samenzijn is veranderd, misschien intenser is dan ooit. 

 Want van wie je ook afscheid hebt moeten nemen, elkaar echt loslaten doe je nooit, daarvoor zijn de herinneringen te dierbaar, de band te hecht, is de verbondenheid te groot. 

 We wensen jullie voor de komende tijd veel kracht en moed toe, maar ook warmte en genegenheid en een goed samenzijn met al uw dierbaren. 

Team Haaksma & de Haan

Froukje Tabak

Overeenkomstige artikelen

Goede voornemens…

Tijdens de jaarwisseling kijk je terug naar het jaar wat voorbij is en kijk je vooruit naar het jaar wat gaat komen.

Nationale complimenten dag…

  Op 1 maart was het “Nationale complimenten dag”, een dag waarop aandacht werd gevraag voor “het geven van een compliment” dat