Het ‘Haaksma & de Haan Uitvaart DNA’

Twaalf en een half en tien jaar geleden zijn wij ieder voor zich, Berber de Haan in Steenwijk en Gonneke Haaksma in Zuidwest Friesland, gestart met een eigen uitvaartonderneming.  Een bedrijf waarbij wij kozen voor een ander accent en meer openheid van de gang van zaken.

Lees meer

10 november 2018- Open Huis in Steenwijk

Op zaterdagmiddag 10 november 2018 houden Haaksma & de Haan Uitvaart open huis in Steenwijk. Tussen 13.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom.

Lees meer

Uitvaartzorg: Mens-gebonden of Plaatsgebonden ?

Op een afscheid in de tuin van een familie in een klein dorp hier in de buurt vroeg een van de gasten “Heeft u ook een kaartje? Werkt u ook in Amsterdam? Ik vind dat u de uitvaartzorg heel fijn organiseert en uw begeleiding bevalt me erg goed.”

Lees meer

Een uitvaart regelen of begeleiden?

De woorden regelen en begeleiden worden beide gebruikt in de uitvaartbranche.

Lees meer

Uitvaartondernemer gezocht: Waar zitten jullie?

“Werkt u hier?” of  “Van welk bedrijf bent u?” Na een uitvaart die wij begeleid hebben zijn bezoekers wel eens nieuwsgierig naar ons. Mensen proeven de sfeer van openheid en verbondenheid. Het is niet ‘gemaakt’ en de nabestaanden zijn zichzelf. Soms krijgen wij de vraag “Waar zitten  jullie?” Of “Heeft u een kaartje?”.

Lees meer

Aansluiten bij mensen in rouw

Als uitvaartondernemer gaan we na een kort telefonisch contact naar het opgegeven adres. Meestal weten we niet waar wij terecht komen. Elk nieuw contact is ontmoeten, aftasten, afstemmen en aansluiten. Wie treffen we aan, wat treffen we aan en welke gedachten zijn er over het afscheid en de uitvaart.

Lees meer

Onafhankelijke uitvaartzorg anno 2017

Onafhankelijk zijn betekent voor ons,  de vrouwen van Haaksma & de Haan Uitvaart, dat er géén sprake is van belangenverstrengeling.

Lees meer

Out of the box uitvaart

Na een heftige periode van afscheid nemen stonden Paul en Mark er opeens alleen voor. Ze waren wees geworden. Omringd door enkele vrienden van hun moeder en stiefvader zaten we aan de keukentafel. Lees meer

Nog even bij beppe kijken

Jorrit(5) was er wat stil van. Beppe was overleden. Jorrit was een gevoelig jongetje en de ouders vroegen mij dan ook: “Kan hij wel naar beppe kijken? Is dat niet traumatisch voor hem?” Lees meer

Uitvaartverzorgers – welke stijl past bij u?

Veel uitvaartverzorgers maken zich kenbaar middels een advertentie in de regionale krant. Mannen, vrouwen, teams en ZZP-ers. Lees meer