Gonneke Haaksma

Gonneke Haaksma

Mijn ervaring met de uitvaart van een dierbare,  waar in korte tijd alles moest worden beslist en amper ruimte was voor eigen inbreng, heeft mij in 2008 bewogen om uitvaartbegeleider te worden. Ik besloot al mijn kennis en inzicht te gaan gebruiken voor het begeleiden van een persoonlijk en passend afscheid.

Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met de dood van kinderen in ons gezin en de impact van verlies. Dat heeft mij gevormd, evenals de ruim 35 jaar die ik gewerkt heb in de sectoren welzijnswerk, hulpverlening en onderwijs. Daar heb ik een brede kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van mensen, van jong tot oud. Het werk in de Uitvaartzorg biedt mij de kans om met mijn ‘bagage’ een zinvolle bijdrage te leveren. Een laatste afscheid is immers meer dan een uitvaart alleen. Mijn kennis over rouw en de impact van ingrijpende gebeurtenissen helpt mij om nabestaanden te ondersteunen bij het vormgeven van het afscheid, zodat ze weer grip krijgen op hun eigen leven.

Ik werk met veel passie, ben aanwezig en ondersteun daar waar nodig. Met deze professionele begeleiding voelen nabestaanden zich gesterkt in hun eigen manier van afscheid nemen.

Gonneke Haaksma