Berber de Haan

Berber de Haan

Mijn overstap naar het werken als uitvaartbegeleider is een keuze op latere leeftijd geweest. Een keuze die ik volledig met het hart heb gemaakt met het doel om in de uitvaartbranche meer openheid te scheppen en nieuwe mogelijkheden aan te bieden.

Ik heb al jong van heel dichtbij de dood ervaren en te vaak gezien dat een uitvaart als een soort algemene standaard werd uitgevoerd. Door er een eigen invulling aan te geven wordt het laatste afscheid een gebeurtenis die past bij de overledene en de achterblijvende geliefden, een gebeurtenis om met een goed gevoel op terug te kijken. Dat was mijn drijfveer om in 2006 een eigen Uitvaartonderneming te beginnen. Eerder was ik directiesecretaresse, manager van een grote vrouwenorganisatie en adjunct directeur van een landelijke milieuorganisatie. Sinds 2014 werk ik samen met Gonneke Haaksma in Haaksma & de Haan Uitvaart.

Ruimte scheppen, rust brengen, luisteren, organiseren en overzicht houden zijn aspecten die in het uitvaartwerk van belang zijn en kenmerkend voor mijn werkwijze. Mijn werk –en levenservaring zijn daarbij onmisbaar om dit werk goed te kunnen doen.

Berber de Haan